Ofte stilte spørsmål

Hos et flytte og transport byrå kommer det en rekke forskjellige spørsmål. Vi ønsker å hjelpe deg på best mulig måte. Finn svaret på det du lurer på, i boksene nedenfor, eller ta kontakt med oss på telefon +47 977 18 397 , epost post@flyttelass.no eller Facebook.

Hvordan er prisene?

Prisene er variable med tanke på strekning, størrelsen på flyttelasset og andre faktorer som etasjer, framkommelighet for lastebil osv. Jo bedre flyttebyrået blir opplyst om detaljene, jo lettere er det å gi kunden en fast pris. Vi opererer kun med fastpris for flytting over lange distanser.

Hvordan vet jeg hvor mange kubikkmeter jeg trenger å bestille?

Prøv vår volumkalkulator som vil enkelt gi deg en oversikt over volumet.

Hvordan pakker man løsøre?

Det er lurt å pakke rom for rom, og helst pakke ferdig en eske før du starter på en ny.  Husk å fylle esken helt til topp for å utnytte plass og for at esken skal være stabil.  Puter, dyner og klær kan pakkes i sekker.

Ha godt med papir eller bobleplast rundt skjøre gjenstander og glasstøy.

Bøker og andre tunge gjenstander bør pakkes i mindre esker, eller kombineres med noe lett. Pass på å ikke overstige 30 kg per eske for å unngå at eskene revner og innholdet detter ut.

Er flyttelasset forsikret?

I tillegg til den pålagte godsansvar forsikringen som må følge alle tunge kjøretøy, har vi en all risk forsikringsavtale med If forsikring som vi tilbyr alle våre kunder. Ta kontakt for nærmere informasjon om betingelser og vilkår.

Hvor lang tid i forveien bør en bestille flyttebil?

Så tidlig som mulig, spesielt om sommeren. Valget av flyttebyrå bør planlegges en måned før selve flyttingen. Det er fortsatt ikke en krise om du må flytte spontant, da vi pleier å ha ledig kapasitet.

Hvor stor er flyttebilen og kommer man seg frem overalt?

Dette er kanskje ikke et spørsmål de fleste pleier å stille oss, men vi ønsker gjerne at kunden opplyser oss om eventuelle utfordringer som bratte, trange innkjørsler, høyde- og vekt begrensninger for lastebiler, manglende parkeringsmuligheter og ikke minst antall etasjer.

Bør møblene pakkes inn?

Flyttebiler er alltid utstyrt med god mengde flyttetepper for å beskytte møbler og hvitevarer, men pakk gjerne bobleplast rundt glassbord, speil eller møblene som er skjøre. Madrassene, sofaer og lyse stoffgjenstander bør pakkes inn i plast for å unngå flekker.

Hvem tar seg av tollpapirer ved flytting til eller fra utland?

Vi ordner alt av nødvendige papirer tilknyttet grensepasseringer og veileder deg i henhold til utfylling av skjemaer.